Seksuele identiteit, zelfacceptatie en coming out

In deze workshop gaan we dieper in op seksuele identiteit, zelfacceptatie en 'coming out'. Deze workshop biedt een theoretische en praktische aanvulling op de Sense-opleiding.

Let op: dit is een (niet meer geaccrediteerde) workshop uit 2014.

Doelgroep: sociaal-verpleegkundigen en artsen (Soa/Sense)

Inhoud: Uit een inventarisatie onder verpleegkundigen en artsen bleek dat er behoefte was aan bijscholing over het thema 'coming out'. Deze workshop biedt daarom een theoretische en praktische aanvulling op de kennis en vaardigheden, die artsen en verpleegkundigen al vergaard hebben, bijvoorbeeld tijdens een Sense-opleiding.

In deze workshop verken je nieuwe begrippen, stel je nieuwe vragen en raak je bekend met nieuwe organisaties op het gebied van seksuele diversiteit.

Studiebelasting: 120 minuten

Leerdoelen: Wat kan ik aan het eind van deze workshop?

1. De begrippen seksuele identiteit, seksuele ontwikkeling, sociale steun, minderheidsstress en homonegativiteit in het kader van coming out en gezondheid uitleggen;
2. Benoemen op welke manieren problemen rondom zelfacceptatie en sociale acceptatie van seksuele identiteit zich tijdens een consult kunnen manifesteren en hoe je deze beter kunt uitvragen;
3. Je contacten verbeteren met maatschappelijke organisaties en zelfhulpgroepen, die in jouw regio ondersteuningsmogelijkheden bieden aan jongeren met vragen of problemen rondom zelfacceptatie, seksuele identiteit en coming out.